Pages

Ads 468x60px

16 Ekim 2012 Salı

Kalbura Bastı




1 çay b.erimiş margarin
1 çay b.sıvıyağ
1 çay b.maden suyu
3,5 su b.un
1 pk kabartma tozu
100 gr ceviz içi

şerbet malzemesi
3 su b.su
2,5 su b.şeker
1/2 limon suyu

Şerbeti önceden hazırlayalım.Ceviz hariç tüm malzeme ile tatlımızın hamurunu yoğuralım.10 dk dinlendirelim.Elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açalım ve süzgeç rende vb bir mutfak aleti üzerine bastıralım.Ortasına ceviz koyup kapatalım.Kapattığımız kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizelim.Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
Fırından çıkan az ılınmış tatlıya ılık şerbetimizi dökelim.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız