Pages

Ads 468x60px

12 Kasım 2008 Çarşamba

Patates Çorbası


Malzemeler

50 Gr sıvı veya katı yağ,
3 Adet büyük patates,
2 Adet soğan,
3 Su bardağı et veya tavuk suyu,
1 Su bardağı süt,
100 Gr kaşar peyniri,
Tuz,
Karabiber,
2 Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Soğanları rondoda kıyın ve yağ ile tencerede kavurun.
Patatesleri soyun ve yıkayın,küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanların kavrulmasını beklemeden ekleyin,birlikte iyice kavurun.
Et suyunu kavrulmuş olan patateslere ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin.
Sonra tencereden patateslerin biraz alıp rondoda püre haline getirin(veya ezin).
Bütün haldeki patateslerle yeniden karıştırın.
Sıcak haldeki sütü ekleyin,kısık ateşte bekletin.
Bu arada peyniri rondoda kıyın,çorbaya ekleyip ateşi kapatın.
Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozları serpip servis yapın.
Patates Çorbası yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız